افراد زمانی آروغ (Burping) می زنند که هوای اضافی از طریق دهان از معده خارج شود. این آروغ زدن به دلایل مختلفی رخ می دهد که در ادامه به آن ها اشاره شده است.

بلعیدن هوا (آئروفاژی):

 ما به طور طبیعی هنگام غذا خوردن، نوشیدن، صحبت کردن یا حتی نفس کشیدن هوا را می بلعیم، به خصوص اگر سریع غذا بخوریم یا نوشابه های گازدار بنوشیم. هوای اضافی معده باید خارج شود که منجر به آروغ زدن می شود. علل شایع بلعیدن هوا عبارتند از:

 - خوردن یا آشامیدن خیلی سریع

 - جویدن آدامس یا مکیدن آب نبات های سفت

 - نوشیدن نوشابه های گازدار 

 - سیگار کشیدن

 - صحبت کردن هنگام غذا خوردن

بیماری رفلاکس معده (GERD)

 GERD یک اختلال گوارشی است که بواسطه آن اسید معده اغلب به مری باز می گردد. در اینصورت به دلیل تحریک مری و تمایل به بلع بیشتر هوا برای تسکین ناراحتی فرد آروغ می زند.

عوامل رژیمی:

 برخی از غذا ها و نوشیدنی ها باعث ایجاد گاز اضافی در معده می شوند که منجر به آروغ زدن می شود. این موارد عبارتند از:

- مصرف نوشیدنی های گازدار (نوشابه، آب گازدار)

- خوردن غذا هایی که گاز تولید می کنند مانند لوبیا، عدس، پیاز و کلم

- مصرف لبنیات (در صورت عدم تحمل لاکتوز)

- مصرف غذا های پرچرب که می توانند تخلیه معده را به تاخیر بیندازند

اضطراب و استرس:

 اضطراب و استرس می تواند باعث شود افراد به طور ناخود آگاه هوای بیشتری را ببلعند و در نتیجه آروغ بزنند. استرس همچنین می تواند بر هضم تأثیر بگذارد، که ممکن است به تجمع گاز کمک کند.

عفونت هلیکوباکتر پیلوری:

 این باکتری که می تواند پوشش معده را آلوده کند، با بیماری هایی مانند گاستریت و زخم معده مرتبط است. یکی از علائم عفونت می تواند آروغ زدن زیاد باشد.

بیماری گوارشی:

 برخی از بیماری های گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، رشد بیش از حد باکتری روده کوچک  (SIBO) و تاخیر در تخلیه معده (گاستروپازیس) می تواند موجب به افزایش آروغ شود.

دارو ها:

بعد از مصرف برخی از دارو ها، مانند دارو هایی که برای تسکین درد یا رفلاکس اسید آروغ زدن یک عارضه جانبی است.

اگر  آروغ مکرر و همراه با علائم دیگر (مانند سوزش سر دل، درد معده، نفخ یا حالت تهوع) باشد، می تواند نشان دهنده مشکل جدی تری باشد و مشورت با یک پزشک توصیه می شود.