مقالات


پنومومدیاستینوم (Pneumomediastinum) چیست؟

پنومومدیاستینوم (Pneumomediastinum) چیست؟

پنومومدیاستینوم (آمفیزم مدیاستن) وضعیتی است که در فضای وسط قفسه سینه، در بین ریه ها و اطراف قلب، هوا تجمع پیدا می کند. این بیماری معمولاً در اثر آسیب، بیماری یا جراحی ایجاد می شود. علل زمینه ای این بیماری می تواند برای بیمار مشکل جدی ایجاد کند.

کلونوسکوپی روده برای تشخیص چه بیماری هایی است؟

کلونوسکوپی روده برای تشخیص چه بیماری هایی است؟

همانطور که می دانید کولونوسکوپی داخل روده بزرگ شامل کولون، رکتوم و مقعد را معاینه می کند. در کولونوسکوپی، کولونوسکوپ از طریق مقعد و رکتوم به کولون عبور می کند. در طول مسیر، تصاویری از داخل روده بزرگ را به صفحه نمایش می فرستد و بوسیله آن بیماری و مشکلات روده تشخیص داده می شود

سوالات متداول در مورد سرطان ریه (Lung cancer)

سوالات متداول در مورد سرطان ریه (Lung cancer)

سرطان بیماری است که در اثر رشد غیر قابل کنترل سلول ها به وجود می آید. برای سرطان ریه هم همینطور است و رشد غیر قابل کنترل سلول ها در ریه عملکرد تنفسی فرد بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد.سرطان ریه علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان و زنان است و بیشتر از سرطان های پروستات، پستان و روده بزرگ شیوع دارد.

کلونوسکوپی روده برای تشخیص چه بیماری هایی است؟

کلونوسکوپی روده برای تشخیص چه بیماری هایی است؟

همانطور که می دانید کولونوسکوپی داخل روده بزرگ شامل کولون، رکتوم و مقعد را معاینه می کند. در کولونوسکوپی، کولونوسکوپ از طریق مقعد و رکتوم به کولون عبور می کند. در طول مسیر، تصاویری از داخل روده بزرگ را به صفحه نمایش می فرستد و بوسیله آن بیماری و مشکلات روده تشخیص داده می شود که عبارتند از:

نقش بیمه‌های درمانی در تنظیم رابطه پزشک و بیمار

نقش بیمه‌های درمانی در تنظیم رابطه پزشک و بیمار

رابطه پزشک و بیمار در زمان‌های مختلف، همواره در حال تغییر بوده است. در گذشته شاهد بودیم رابطه پزشک و بیمار، یک رابطه عارفانه و عاطفی، قدسی بود که بیمار به پزشک به دید یک انسان کامل نگاه می‌کرد، اما حالا رفته‌رفت

سوالات متداول در مورد سرطان تیروئید

سوالات متداول در مورد سرطان تیروئید

نقش غده تیروئید در بدن چیست؟غده تیروئید در دو طرف نای و کمی در جلوی گردن قرار دارد. این غده هورمون تیروئید ترشح می کند که عملکرد های بدن مانند ضربان قلب، سطح انرژی و وزن را کنترل می کند. هورمون دیگری که توسط غده تیروئید تولید می شود کلسی تونین است که به بدن در کنترل تعادل کلسیم کمک می کند.

آشالازی (Achalasia)

آشالازی (Achalasia)

آشالازی، یک اختلال بلع نادر و یک بیماری مادام العمری است که ممکن است علائم جدی داشته باشد. با درمان مناسب می توان علائم را مدیریت کرد تا زندگی روزمره را مختل نکند.

علت درد سمت چپ شکم

علت درد سمت چپ شکم

درد سمت چپ شکم می تواند بر اساس محل درد (بالا، میانه یا پایین) و ویژگی‌های آن (تیز، مبهم، گرفتگی و غیره) دلایل مختلفی داشته باشد. در اینجا به علل رایج درد بر اساس محل آن اشاره شده است

پیشینه روش جراحی راویج

پیشینه روش جراحی راویج

پیشینه روش جراحی راویج"جراحی راویچ" تکنیک جراحی خاصی است که برای اصلاح پکتوس اکسکاواتوم (سینه قیفی شکل) و پکتوس کاریناتوم (سینه کبوتری) ، توسعه یافته است. این جراحی به افتخار دکتر مارک ام راویچ، جراح اطفال آمریکایی که پیشگام این روش اصلاحی در دهه 1940 بود، نامگذاری شده است.

سوالات متداول در مورد مدیاستن (Mediastinum)

سوالات متداول در مورد مدیاستن (Mediastinum)

در این مقاله قصد داریم قبل از پرداختن مفصل به بیماری های ناحیه مدیاسن در ابتدا به معرفی فضای مدیاسن و اندام های قرار گرفته در آن، عملکرد و آناتومی و در نهایت معرفی مختصر بیماری ها و مشکلاتی که این ناحیه را درگیر می کند بپردازیم. در مقالات دیگر که در ادامه در سایت قرار خواهد گرفت بطور مفصل به بیماری های مدیاستن پرداخته خواهد شد.

عمل جراحی کبد

عمل جراحی کبد

بهترین گزینه برای درمان قطعی سرطان کبد، برداشتن تومور طی عمل جراحی و یا پیوند کبد است. اگر کل محدوده سرطان در کبد کامل برداشته شود، بهترین حالت ممکن برای دورنمای بیماری است. در مواردی که سرطان کبد کوچک است ممکن است با انواع دیگر درمانها مانند پرتو درمانی یا ابلیشن بتوان آن را درمان کرد.

زخم های گوارشی چه هستند؟

زخم های گوارشی چه هستند؟

زخم های گوارشی زخم هایی هستند که در پوشش معده یا قسمت اول روده کوچک (اثنی عشر) قرار دارند. اگر زخم در معده باشد، به آن زخم معده می گویند. اگر زخم در دوازدهه باشد به آن زخم اثنی عشر می گویند.این نوع زخم ها نسبتاً شایع هستند.

مشکلات تیروئید در زنان

مشکلات تیروئید در زنان

وظایف غده تیروئیدغده تیروئید یکی از مهمترین غده های بدن است. این غده با ترشح هورمون های تیروکسین (T4)، تری یدوتیرونین (T3) و کلسی تونین، متابولیسم و رشد بدن را تنظیم می کند. مانند هر عضو دیگری از بدن تیروئید نیز در زنان و مردان دچار اختلالاتی می شود. در این مقاله قصد داریم تا اثر مشکلات تیروئید را بر روی زنان و در دوره های مختلف زندگی آن ها بررسی کنیم.

دلیل یبوست (constipation) چیست؟

یبوست مشکل در دفع مدفوع است و زمانی اتفاق می افتد که فرد کمتر از سه بار در هفته دفع مدفوع داشته باشد یا دفع مدفوع برای فرد دشوار باشد.الگو های حرکات روده از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اجابت مزاج در افراد از سه بار در روز تا سه بار در هفته متغیر است.

نمونه برداری غده لنفاوی زیر بغل در سرطان پستان

نمونه برداری غده لنفاوی زیر بغل در سرطان پستان

دکتر بهزاد رحمانی:غده های لنفاوی (لنف نودز Lymph nodes) اندامهای تقریبا گِرد کوچکی هستند که بخشی از دستگاه لنفاوی بدن محسوب میشوند. غدد لنفاوی در سرتاسر بدن وجود دارند و به رگهای لنفاوی متصل هستند. گروههای غدد لنفاوی در گردن، زیر بغل، سینه، شکم و کشاله ران قرار دارند. مایع شفافی به نام لنف در داخل رگهای لنفاوی و غدد لنفاوی جریان دارد.

سوالات متداول درباره سوء هاضمه

سوالات متداول درباره سوء هاضمه

سوء هاضمه چیست؟سوء هاضمه (دیس پپسی) درد یا احساس سوزش در قسمت بالای شکم است. این مشکل در بزرگسالان شایع است. سوء هاضمه با سوزش سر دل یکی نیست و ربطی به اسید معده ندارد. سوزش سر دل زمانی است که اسید از معده خارج شده و به مری باز می گردد. شما می توانید همزمان علائم سوء هاضمه و سوزش سر دل را داشته باشید.

درمان سرطان: عمل جراحی درمان متاستاز کبدی

درمان سرطان: عمل جراحی درمان متاستاز کبدی

متاستاز کبدی چیست؟ متاستاز کبدی به مرحله ای از سرطان بخشهای دیگر بدن گفته میشود که به کبد سرایت کرده (متاستاز داده) است. در این مرحله درمان بسیار مشکل است. اما با انتخاب رویکرد مناسب، میتوان رهایی از بیماری و حتی درمان قطعی را برای برخی بیماران میسر ساخت.

سوالات متداول در مورد ندول های تیروئید

سوالات متداول در مورد ندول های تیروئید

ندول تیروئید چیست؟اصطلاح ندول یا گره های تیروئید به رشد غیرطبیعی سلول های تیروئید اشاره دارد که توده ای را در غده تیروئید تشکیل می دهد و می تواند جامد بوده یا پر از مایع و یا حاوی هر دو باشد. ندول ها ممکن است بصورت منفرد یا دسته ای در غده تیروئید باشند.

دیورتیکول مری (Esophageal Diverticulum)

دیورتیکول مری (Esophageal Diverticulum)

دیورتیکول ها، پاکت هایی در پوشش بخش های مختلف دستگاه گوارش مانند مری هستند. هنگامی که دیورتیکول مری رخ می دهد، اغلب به بیماری دیگری مانند اختلال بلع مربوط می شود. این بیماری ممکن است اصلاً باعث آزار بیمار نشود اما برخی از دیورتیکول ها می توانند عوارضی ایجاد کنند.

کیست های کبدی

کیست‌ های کبدی، کیسه‌ های پر از مایع هستند که در کبد شکل می‌ گیرند. به طور کلی این کیست ‌ها خوش‌خیم و غیرسرطانی هستند و اغلب مشکلی برای سلامت ایجاد نمی‌ کنند. تنها درصد کمی از این کیست ‌ها به اندازه ‌ای بزرگ می ‌شوند که ممکن است علائم بالینی ایجاد کنند. در برخی موارد، کیست‌ های کبدی می‌ توانند ناشی از اختلالات ارثی باشند، که در چنین شرایطی ممکن است نیاز به ارزیابی و درمان پزشکی باش

میاستنی گراویس MG

میاستنی گراویس MG

بیماری سیستم ایمنی خودکار که به آن "میاستنی گراویس" گفته می‌شود، ناشی از تولید آنتی‌کوری است که به گیرنده‌های استیل‌کولین در عضلات مخطط حمله می‌کند. این بیماری باعث اختلال در عملکرد عضلات می‌شود

ولولوس معده (Gastric Volvulus)

ولولوس معده (Gastric Volvulus)

ولولوس معده، از واژه لاتین volvere (به معنای غلتیدن) گرفته شده است و یک بیماری بالینی غیرمعمولی است که هم در بزرگسال و هم در کودکان رخ می دهد و به عنوان چرخش پاتولوژیک معده، بیش از 180 درجه، تعریف می شود. از آنجایی که این مشکل باعث ایجاد انسدادی بصورت حلقه بسته می شود و می تواند باعث ایسکمی معده، نکروز و سوراخ شدن آن شود یک وضعیت اورژانسی تهدید کننده زندگی است

سندرم توراسیک اوت لت: علت درد و علائم دیگر بازو و شانه چیست؟

سندرم توراسیک اوت لت: علت درد و علائم دیگر بازو و شانه چیست؟

توراسیک اولت لت ( thoracic outlet) فضایی است که توسط دنده های بالا (درست در زیر استخوان ترقوه) تشکیل میشود و عصبها و رگهای خونی از آن عبور میکند. سندرم توراسیک اوت لت زمانی اتفاق می افتد که عصبها یا رگهای خونی توسط دنده، ترقوه یا عضلات گردن در بالای اوت لت، تحت فشار قرار بگیرند.

گاستروپارزی (Gastroparesis)

گاستروپارزی (Gastroparesis)

گاستروپارزی که استاز معده (gastric stasis) نیز نامیده می شود، زمانی رخ می دهد که تخلیه معده (توسط خودش) به تاخیر بیافتد و بیش از حد طول بکشد. در اینصورت گاهی اوقات، توده جامدی به نام بزوآر تشکیل می دهد

مری بارت (Barrett's Esophagus)

مری بارت (Barrett's Esophagus)

مری بارت زمانی اتفاق می‌افتد که پوشش مری به طور غیر طبیعی بهبود می یابد و سلول های پوششی مری که شبیه پوست هستند به سلول هایی شبیه سلول های روده تبدیل می شوند. از این رو، ظاهر پوشش مری (رنگ صورتی در مقایسه با رنگ سفید معمولی) پزشکان را به وجود مری بارت مشکوک می کند و با بررسی میکروسکوپی سلول ها تأیید می شود. در ایالات متحده این بیماری به عنوان متاپلازی روده تعریف می شود.

تراشه و بیماری های آن (Tracheal Diseases)

تراشه و بیماری های آن (Tracheal Diseases)

نای یا تراشه (Trachea) بخشی از راه هوایی است که از حنجره به سمت پایین امتداد می یابد و سپس به دو راه هوایی مجزا (برونش یا نایژه چپ و راست) تقسیم می شود که هر کدام از آن ها به ریه ها منتهی می شوند. نایژه ها به لوله های کوچکتری به نام نایژک تقسیم می شود که به همراه نای (به عنوان تنه درخت) یک درخت وارونه (درخت تراکئوبرونشیال) را تشکیل می دهند. نای را می توان در جلوی گردن احساس کرد

تومور استرومایی گوارشی (Gastrointestinal stromal tumor)

تومور استرومایی گوارشی (Gastrointestinal stromal tumor)

تومورهای استرومایی گوارشی (GISTs) جزء تومورهای نادر گوارشی بوده که در دیواره های دستگاه گوارش ایجاد می شوند و نوعی سارکوم بافت نرم هستند. بعضی از این تومور ها کوچک (به اندازه یک پاک کن) و برخی به اندازه ای بزرگ هستند که باعث ایجاد مشکلاتی برای فرد می شوند

سرطان گلو

سرطان گلو

سرطان گلو به سرطانی میگویند که از حلق یا حنجره آغاز میشود. گلو یک لوله ماهیچه ای است که از پشت بینی آغاز شده و به گردن میرسد. سرطان گلو بیشتر از سلولهای چربی آغاز میشود که سطح درونی گلو را پوشانده اند. حنجره درست در زیر گلو جای دارد. حنجره از غضروف ساخته شده و تارهای صوتی در آن جای دارند که با لرزش آنها صدا درست میشود و میتوانیم حرف بزنیم.

ناهنجاری قفسه سینه

ناهنجاری قفسه سینه

با سلام دکتر بهزاد رحمانی هستم متخصص جراحی عمومی فوق تخصص جراحی ریه و قفسه صدری امروز می‌خوام راجع به یک بیماری صحبت بکنم که نسبتاً زیاد دیده میشه ولی خیلی متولی معینی نداره توی کشور ما میدونیم که تغییر شکل مادر قفسه صدری اشکال مختلفی میتونه داشته باشه در حقیقت دو تا از شایع‌ترین اونها که سینه کفتری و سینه قیفی در بین مردم شناخته میشه عبارت است از پکتوس اکسکوواتوم و پکتوس کاریناتوم انواع دیگه‌ای هم از تغییر شکل‌ها هستند که شکل‌های نامعینی در قفسه صدری ایجاد می‌کنند که خیلی ترمینولوژی خاصی ندارند در مورد شیوع این بیماری تقریباً یک دهم در یک دهم درصد در هزار هست و به همین جهت میشه گفتش که نسبتا بیماری شایعی هست ...

سوالات متداول در مورد کم کاری تیروئید (Hypothyroidism)

سوالات متداول در مورد کم کاری تیروئید (Hypothyroidism)

کم کاری تیروئید چیست؟کم کاری تیروئید شایع ترین نوع اختلال تیروئید است. در این بیماری غده تیروئید که وظیفه تولید هورمون تیروئید را دارد به اندازه کافی فعال نیست. اگر غده کم کار باشد، ممکن است هورمون تیروئید کافی تولید نکند.

علت خارش مقعد چیست؟

خارش داخل یا اطراف مقعد یک بیماری پوستی است ممکن است در شب یا بعد از اجابت مزاج بدتر شود که اغلب شدید است و می تواند خجالت آور و ناراحت کننده باشد. خارش مقعد چندین علت احتمالی دارد و شامل عفونت، هموروئید، اسهال مداوم، بهداشت ضعیف مقعد، تیروئید، دیابت، وجود انگل کرمک، آلرژی، مصرف برخی غذا ها و نوشیدنی ها است. التهاب پوست که درماتیت نیز نامیده می شود، یکی دیگر از علل است

دنده گردنی (Cervical rib)

دنده گردنی (Cervical rib)

دنده گردنی یک دنده اضافی است که از ستون فقرات گردنی رشد می کند. بین 1 تا 3 درصد افراد دارای دنده گردنی هستند که ممکن است در یک یا هر دو طرف گردن رشد کند و ممکن است به سمت پایین برسد تا به اولین دنده بچسبد یا به طور کامل تشکیل نشود.

تومور های تراشه (Trachea Tumors)

تومور های تراشه (Trachea Tumors)

نای بخشی از راه هوایی است که حنجره را به دو برونش اصلی که هوا را به ریه ها می رسانند، متصل می کند. تومور هایی که از خود تراشه (نای) منشا می گیرند نادر هستند اما تومور هایی که از نواحی دیگر مانند تیروئید، مری، حنجره (voice box) یا ریه به نای متاستاز می‌کنند ( اگرچه ممکن است تنها دو درصد از تمام تومورهای دستگاه تنفسی فوقانی را تشکیل دهند) شایع تر هستند.

عمل جراحی برداشتن تومور نای

تومور نای (تومورهایی که از نای آغاز میشوند) نادر هستند. تومورهای سرطانی که از جای دیگری از بدن مانند تیروئید، مری، حنجره یا شش ها آغاز شده اند و به نای گسترش یافته اند (متاستاز) بیشتر از تومور خود نای شایع هستند ولی تنها 2% از همه تومورهای دستگاه تنفسی فوقانی را تشکیل میدهند.

دنده گردنی چیست و چه اهمیتی دارد ؟؟؟

دنده گردنی چیست و چه اهمیتی دارد ؟؟؟

این بیماری بسیار شایع است و 80% مبتلایان خانم هستند . جالب است که 80% آنان با فیزیوتراپی بهبودی میابند.متاسفانه این نام غلط انداز است زیرا فقط 10% بیماران دنده گردنی دارند و نام درست آن سندرم تنگی خروجی گردن است .

درباره‌ی نویسنده
دکتر بهزاد رحمانی
M.D
F.C.C.P
فوق تخصص جراحی ریه وقفسه صدری
(توراکس)
عضو کالج جراحان سینه آمریکا  
متخصص جراحی عمومی
(گوارش-گواتر)
اطلاعات بیش‌تر
دسته‌بندی
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
برچسب‌ها
موردی وجود ندارد.