احساس طعم تلخی در دهان به دلایل مختلفی رخ می دهد. حس چشایی حسی پیچیده است که می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند تغییرات هورمونی، عدم سلامت دهان، بارداری و خشکی دهان و ... قرار گیرد.
برای درمان این طعم تلخ در دهان می توان از برخی درمان های خانگی استفاده کرده و به دنبال درمان بیماری های زمینه ای ایجاد کننده آن بود.
در این مطلب به علت احتمالی طعم تلخ در دهان اشاره شده است.
خشکی دهان: با تولید کم بزاق ناشی از خشکی دهان باکتری های بیشتری باقی می مانند و ممکن است طعم تلخ را در دهان به همراه داشته باشند.
مشکلات دهان و دندان: بیماری های دهان و دندان ممکن است موجب احساس طعم تلخ در دهان شوند.
بارداری: تغییرات هورمونی در بارداری می توانند بر حس چشایی اثر گذار باشد و باعث شوند فرد طعم تلخی را در دهان حس کند که البته با گذشت زمان بر طرف می شود.
سندرم سوزش دهان: افراد مبتلا به این سندرم در دهان خود احساس درد و سوزش و گاهی طعم تلخ دارند. این درد ممکن است گاه گاه و یا بطور مداوم و طولانی مدت باشد.
یائسگی: افرادی که یائسگی را تجربه می کنند نیز ممکن است طعم تلخی را در دهان خود تجربه کنند. سطح پایین استروژن می تواند منجر به یک بیماری ثانویه مانند سندرم سوزش دهان شود که ممکن است طعم تلخ در دهان را به همراه داشته باشد.
آسیب عصبی: جوانه های چشایی با اعصاب در ارتباط هستند و برخی آسیب های عصبی به جوانه های چشایی آسیب می رسانند. آسیب عصبی می تواند ناشی از آسیب به سر یا بیماری هایی مانند صرع، تومور مغزی، زوال عقل و ... باشد.
بیماری ها: برخی از بیماری ها، از جمله عفونت سینوسی یا سرماخوردگی، می توانند با طعم تلخ در دهان همراه باشند.
استرس و اضطراب: سطوح بالای استرس و اضطراب می تواند پاسخ استرس را در بدن تحریک کند، که می تواند حس چشایی فرد را تغییر دهد. اضطراب می تواند باعث خشکی دهان شود که اغلب منجر به طعم تلخ می شود.
برفک دهان: برفک دهان یک عفونت دهانی است که در نتیجه نوعی مخمر به نام کاندیدا ایجاد می شود. علاوه بر علایم برفک دهان، برخی از افراد نیز ممکن است طعم تلخ یا نامطبوعی را در دهان خود تجربه کنند.
ریفلاکس اسید: بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) یا ریفلاکس اسید ممکن است علت طعم تلخ یا طعم بد در دهان باشد.
دیدگاه خود را بنویسید